Šiandien, kovo 12 d., su gimnazijos II ir III klasių mokiniais vykome į VDU Žemės ūkio akademiją, kur mus jau prie durų pasitiko doc. dr Nijolė Čiučiulkienė. Mums parengtą paskaitą-diskusiją sudarė dvi dalys. Pirmoji dalis – „Lifelong learning“ – visą gyvenimą trunkantis mokymas, kurioje dėstytoja supažindino su pagrindiniais mokymosi visą gyvenimą principais, paaiškino svarbiausius dalykus, su mokiniais padiskutavo apie tai, kad mokytis galima ne tik formalioje aplinkoje, bet ir per įvairiausią neformalią veiklą, savo pomėgius, aplinką ir pan. Diskusija ir pirmoji susitikimo dalis vyko anglų kalba.  

Antrąją dalį,  labiau filosofinę, organizavo katedros vedėjas profesorius Sigitas Daukilas, kuris supažindino mokinius su vertybėmis, pakalbėjo ir papasakojo apie egoizmo ir altruizmo skirtumus, padiskutavo su mokiniais. O pabaigoje profesorius pristatė universitete   esančią parodą, kurią apžiūrėję visi bendrai nusifotografavome ir pajudėjome namo.

Tikiuosi, šis susitikimas mokiniams sukėlė įvairių minčių, teigiamų emocijų, nuostatų apie svarbiausias gyvenimo vertybes ir visą gyvenimą trunkantį mokymąsi.

Rita Varnienė, anglų kalbos mokytoja Foto>>

Stakliskiu321