STAKLIŠKIŲ GIMNAZIJOS MOKINIŲ IR TĖVELIŲ DĖMESIUI

 

Kauno visuomenės sveikatos centras informavo,  jog Stakliškių gimnazijos bendruomenės narys susirgo Covid-19. Sergantis asmuo gimnazijoje lankėsi paskutinį kartą rugpjūčio 31 dieną. Su mokiniais kontaktų sergantis asmuo neturėjo. Visi gimnazijos bendruomenės nariai laikėsi ir laikosi kaukių ir apsauginių skydelių dėvėjimo rekomendacijų, taip pat nuolat atliekamas patalpų dezinfekavimas, valymas ir vėdinimas.

Vadovaujantis Kauno visuomenės sveikatos centro rekomendacijomis gimnazijos bendruomenė laikoma mažos rizikos grupėje. Pamokos vyks vadovaujantis Mokymo (-si) ekstremaliomis sąlygomis Prienų r. Stakliškių gimnazijos planu.

 

NEPAMIRŠKIME LAIKYTIS ASMENS HIGIENOS REKOMENDACIJŲ !

 

Naudoti asmenines apsaugos priemones, rūpintis asmenine higiena:

Dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones, ypač tose vietose, kur nėra galimybės išlaikyti saugaus (daugiau nei 2 metrų) atstumo nuo kitų asmenų ir vietose, kuriose sutinkami žmonės, su kuriais įprastai nebendraujama.

Viešose uždarose vietose nosį ir burną dengiančių apsaugos priemonių dėvėjimas privalomas!

Laikytis kosėjimo, čiaudėjimo etiketo (kosėti ar čiaudėti prisidengus vienkartine servetėle arba į sulenktos alkūnės vidinę pusę).

Kuo dažniau plauti rankas su muilu ir vandeniu, rankas muiluojant ne trumpiau nei 20 sek. Jei nėra galimybės nusiplauti rankų, naudoti rankų antiseptikus (dezinfekavimo priemones).

Vengti liesti neplautomis rankomis veidą, akis, nosį, burną.

Laikytis socialinės distancijos priemonių:

Turintiems ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų požymių (pvz., karščiavimas, sloga, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas ir pan.) likti namuose ir konsultuotis Karštąja koronaviruso linija tel. 1808 arba susisiekti konsultacijai su savo šeimos gydytoju.

 

IŠLIKIME BENDRUOMENIŠKI.

Stakliškių gimnazijos administracija

Stakliskiu321